26 Nisan 2008 Cumartesi

MİLLİ MÜCADELE’DE KINALI ELLER


MİLLİ MÜCADELE’DE KINALI ELLER

Nazan ÇUKUR
Sevinçlerini, umutlarını bir kenara koyup düştüler yola. Ne arkalarında bıraktıkları bebeklerini ne de geleceklerini düşündüler. Vatan vardı gözlerinde. Mücadele vardı. Yürüdüler gece gündüz, elleri cennet kokan analarımız.
Milli Mücadelede Kınalı Eller analarımızı, kadınlarımızı anlatan eşsiz bir kitap. Osman ALAGÖZ’ün Kaynak yayınlarından çıkan kitabı kadınlarımızın kan ağlayan yürekleriyle yazdıkları Milli MÜCADELE destanını anlatıyor. Aslında anlatmıyor yaşatıyor. Kitapta kadınlarımızın asaleti ve cesareti gözler önüne seriliyor.
Kitabın her bölümünde bir çift kınalı el kucaklıyor sizi. Nene Hatun, Hatice Kadın, Şerife Kadın, Gördesli Makbule Hanım ve daha binlercesi. Hepsi hoş geldin diyor, nerelerdeydin diyor. Yıllardır bekler gibi. Vasiyetlerini uzatıyorlar gururla. Bir bakıyorsunuz karnında bebeğiyle cephane taşıyan bir gelin, bir bakıyorsunuz oğlunu düğüne gönderir gibi askere uğurlayan bir ana…
Osman ALAGÖZ’ün anlatımındaki akıcılık, sadelik ve kullandığı betimlemeler okuyucuyu büyülüyor. Son bölümde yer alan fotoğraflar ve belgeler ise sizi tarihle yüzleştiriyor. Yazar hüznü, gururu, zaferi aynı anda yaşatıyor size.
Milli Mücadele’de Kınalı Eller okurken gözyaşlarınızı tutamayacağınız, haklı bir gurur yaşayacağınız muhteşem bir eser. Ruhunuzu yakalayacağınız bu eşsiz eseri mutlaka okumalı ve kınalı ellerle siz de tanışmalısınız.

Hiç yorum yok: